Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indián bölcsesség

2008.12.16

Nem érdekel, hogy miből élsz. Azt akarom tudni, hogy mire vágysz. És mersz-e találkozni szíved vágyakozásával.

 

Nem érdekel, hogy hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy bolondnak nézzenek a szerelmed miatt, az álmaidért vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

 

Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal. Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját, hogy sebet ejtett-e rajtad árulás az életben. És hogy további fájdalmaktól való félelmedben visszahúzódtál-e már. Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni fájdalommal, az enyémmel vagy a tiéddel.

 

Hogy vadul tudsz-e táncolni és hagyni, hogy az extázis megtöltsön az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra intenél, vagy arra, hogy legyünk realisták, vagy emlékezzünk az emberi lét korlátaira.

 

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz igaz-e.

 

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek, hogy igaz legyél önmagadhoz., hogy el tudod-e viselni az árulás vádját azért, hogy ne áruld el saját lelkedet.

 

Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet akkor is, ha az nem mindennap szép és hogy Isten jelenlétéből ered-e az életed.

 

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a kudarccal, az enyémmel vagy a tiéddel, és mégis megállni a tó partján és azt kiáltani az ezüst Holdnak, hogy ’Igen!”

 

Nem érdekel, hogy hol élsz vagy hogy mennyit keresel.

 

Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni egy szomorúsággal és kétségbeeséssel teli éjszaka után, fáradtan és csontjaidig összetörten és ellátni a gyerekeket?

 

Nem érdekel, hogy ki vagy és hogy jutottál ide.

 

Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában anélkül, hogy visszariadnál.

 

Nem érdekel, hogy hol, kivel és mit tanultál.

 

Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor már minden egyéb összeomlott.

 

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal, és hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban.