Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács recept

2009.12.22

Hozzávalók:

80 dkg liszt

35 dkg cukor

2 kk szódabikarbóna (v. sütőpor)

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

5 dkg margarin

4 tojás

4 ek méz (dohánymézzel az igazi)

 

Elkészítés:

80 dkg lisztet, 35 dkg cukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket - én még plusz rakok bele egy kanál fahéjat is- összekeverjük.. Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatju a formákat és sütőpapíron, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.

A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehtjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.

 

Cukormáz : 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki.