Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pihe-puha pogácsa

2012.05.19

Pihe-puha pogácsa recept

 Hozzávalók:

30 dkg vaj

60 dkg liszt

2 tojássárgája

2 dl tejföl

2 dkg élesztő

1,5 kanál só

1 dl tej

1 kk almaecet

 

A vajat a liszttel és a tojássárgáival (fehérjét nem használunk ehhez a pogihoz, mert az csak szárítja a tésztát) alaposan összgyúrjuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a kiskanál (alma)ecetet is hozzáadva összedolgozzuk letakarva legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük elnyújtjuk a tetejére egy kanál tejföllel elkevert tojássárgáját kenünk és így megszórjuk sdajttal, szezámmaggal stb, ízlés szerint. 180 fokos előmelegített sütőben szépen  megsütjük. Napokig puha, finom és nem morzsálódós, száraz pogácsát kapunk.