Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Isten tenyerén ringatózva

2008.12.09

Írásterápia. Kiírom magamból, hátha megszabadulok fekélyes gondolataimtól. Első halálfélelmes gondolatom a műtőben volt. feküdtem az asztalon, miközben az orvosok picinyemet a világra segítették. Közben azon méláztam, hogy Istenem akár meg is halhatok., és ez a gondolat mára véglegesen beleivódott a lelkembe. 

 

A császármetszés utáni éjszakán éltem át először és  talán legintenzívebben, kétségbeesve ébredtem a kórházi ágyon kínok és fájdalmak közepette. Akkor úgy gondoltam, hogy a 36 órás vajúdás és a műtét miatti trauma miatt álmodom ilyesmit., de az érzés maradt,  azóta is minden éjszaka meghalok álmomban. Minden áldott éjjel átélem a halál előtti pillanatot és felébredek rá. Félek az éjszakáktól.

 

Ma már úgy vélem a tudatalattim valahogy így akarja feldolgozni azt a tényt, amit gyermekem születése tett véglegessé számomra, saját múlandóságomat. 

 

Érdekes az érzés, amit álmomban halál előtti pillanatnak gondolok, és amiből rendszeresen verítékezve, kétségbeesetten ébredek. Kezdetben  fájdalmas, majd  valami vonzó, néma, üres puha érzés tölt el, mintha  Isten a tenyerén ringatna. Mindig az a gondolat ébreszt fel, hogy nem szabad meghalnom, mert a kicsimnek szüksége van rám, fel kell nevelnem és nem akarom még itt hagyni. Félelmetes, hogy mennyire aggódom:) 

 

Ha analizálom magam, akkor tudom, hogy a halál pici korom óta ott lohol a nyomomban és mindig elvesz valakit mellőlem, akit szeretek. Most pedig igazán van kit féltenem. .. Egész életemet úgy éltem, hogy  alkudtam Istennel. Beáldoztam egy-egy kapcsolatért, szerelemért, barátságért más kapcsolatokat, szerelmeket, és mazohista módon saját magamat is.  Állandó monológ  Istennel bennem a "ha ez, meg ez így lesz, akkor lemondok erről, arról...stb" . MIndig másokért áldoztam be másokat és magamat. Önamagamat nekem kell megmentenem.

 

Ehh, végigolvastam, idiótán hangzik, képtelen vagyok megfogalmazni azt, amit érzek.  Megyek aludni, és hagyom, hogy Isten alatatódalt énekeljen nekem és a tenyerén ringasson egy kicsit megint...